• Lorem ipsum

TIETOSUOJASELOSTE

Raffia on sitoutunut turvaamaan asiakkaidensa sekä muiden verkkopalveluidemme käyttäjien yksityisyydensuojan. Tässä tietosuojakäytännössä kerromme tuottamiemme palveluiden sekä asiakassuhteeseen perustuvan markkinoinnin ja muun yhteydenpidon vuoksi suorittamastamme henkilötietojesi käsittelystä. Tämän tietosuojakäytännön tarkoituksena on tarjota sinulle selkeä selvitys siitä, mitä henkilötietoja keräämme, milloin, miksi ja miten käytämme ja jaamme henkilötietojasi sekä mitkä ovat lakisääteiset oikeutesi.

Tiedostat ja hyväksyt, että henkilötietojasi kerätään ja niitä voidaan käyttää tämän tietosuojakäytännön mukaisesti. Tästä syystä pyydämme sinua lukemaan tämän tietosuojakäytännön kokonaisuudessaan, jotta ymmärrät käytäntömme henkilötietojen käsittelyyn liittyen.

Tässä tietosuojakäytännössä käytetään seuraavia tietosuojalainsäädännön mukaisia määritelmiä:

Henkilötiedoilla tarkoitetaan kaikkia tunnistettuun tai tunnistettavissa olevaan luonnolliseen henkilöön liittyviä tietoja.

Käsittelyllä tarkoitetaan toimintoa tai toimintoja, joita kohdistetaan henkilötietoihin, kuten tietojen keräämistä, tallentamista, järjestämistä, jäsentämistä, säilyttämistä, muokkaamista tai muuttamista, hakua, kyselyä, käyttöä, tietojen luovuttamista siirtämällä, levittämällä tai asettamalla ne muutoin saataville, tietojen yhteensovittamista tai yhdistämistä, rajoittamista, poistamista tai tuhoamista;

Tietosuojalainsäädännöllä tarkoitetaan Suomen voimassaolevaa tietosuojalakia (1050/2018), lakia sähköisen viestinnän palveluista (917/2014) sekä EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (2016/679), muita tietosuojaa tai yksityisyydensuojaa koskevia lakeja sekä lakeihin liittyviä viranomaisohjeita.

Muiden kuin edellä vahvistettujen määritelmien osalta tässä tietosuojaselosteessa käytetyt määritelmät saavat sen merkityksen, joka niille on annettu tietosuojalainsäädännössä.

1. REKISTERINPITÄJÄN YHTEYSTIEDOT

Raffia toimii rekisterinpitäjänä sinusta kerättävien ja käsiteltävien henkilötietojen osalta. Yhteystietomme ovat seuraavat:

Jutta Marketing Oy

Y-tunnus 2561291-9

Finlaysoninkuja 9, 33200 Tampere

[email protected]

+358 50 544 7566


Jos sinulla on kysyttävää tähän tietosuojakäytäntöön tai henkilötietojesi käsittelyyn liittyen, voit olla yhteydessä meihin.

2. KERÄÄMÄMME HENKILÖTIEDOT

2.1 MITEN KERÄÄMME HENKILÖTIETOJA?

Pääasiallisesti keräämme henkilötietojasi suoraan sinulta itseltäsi palveluiden ja/tai tuotteiden toimittamista varten. Keräämme henkilötietojasi suoraan sinulta esimerkiksi, kun rekisteröidyt palvelun käyttäjäksi, tilaat palveluita ja/tai tuotteitamme. Henkilötietojasi voidaan kuitenkin kerätä myös automaattisia menetelmiä hyödyntäen, esimerkiksi selaillessasi verkkosivujamme.

2.2. MITÄ HENKILÖTIETOJA KERÄÄMME?

Voimme kerätä ja käsitellä seuraavia henkilötietojasi:

        • Perus- ja yhteystiedot
        • Tilaamiasi palveluita ja/tai tuotteita koskevat tiedot
        • Maksutavat tai laskutustiedot
        • Annetut suoramarkkinointiluvat
        • Vastaanotetut ja avatut sähköiset suoramarkkinointiviestit
        • Palautteet ja muut yhteydenotot
        • Kirjautumistiedot palveluun
        • Verkkotunnistetiedot (muun muassa IP-osoite ja päätelaitteen tunnistetiedot)
        • Mahdolliset muut meille antamasi tiedot.


3. HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN TARKOITUKSET JA KÄSITTELYN LAINMUKAISET PERUSTEET

3.1. VERKKOSIVUJEN HALLINNOIMINEN JA TOIMIVUUDEN VARMISTAMINEN

Voimme käsitellä kirjautumistietojasi sekä verkkotunnistetietojasi, mukaan lukien välttämättömien evästeiden käyttäminen, jotta pystymme toimittamaan verkkosivumme päätelaitteellesi, varmistamaan verkkosivumme ja IT-järjestelmiemme turvallisuuden, toteuttaaksemme verkkosivuillamme esittämäsi pyynnöt sekä muistamaan ostoskorisi sisällön verkkokaupassa.

Tähän tarkoitukseen suorittamamme henkilötietojen käsittely perustuu meidän oikeutettuun etuun.

3.2. VERKKOPALVELUJEN KEHITTÄMINEN SEKÄ RELEVANTIN MAINONNAN JA VIESTINNÄN TOTEUTTAMINEN

Voimme käsitellä kirjautumistietojasi sekä verkkotunnistetietojasi, mukaan lukien tilastollisten ja mainosevästeiden käyttäminen, jotta pystymme optimoimaan ja kehittämään verkkopalveluitamme, mittaamaan ja analysoimaan verkkopalveluidemme käyttöä, ja toteuttamaan relevanttia mainontaa verkkopalveluissamme sekä ulkopuolisilla verkkosivuilla.

Tähän tarkoitukseen suorittamamme henkilötietojen käsittely perustuu antamaasi suostumukseen.

3.3. SÄHKÖISEN JA PERINTEISEN SUORAMARKKINOINNIN TOTEUTTAMINEN   

Voimme käsitellä perus- ja yhteystietojasi kohdistaessamme sinulle perinteistä suoramarkkinointia kirjepostitse. Tämän lisäksi käsittelemme perus- ja yhteystietojasi sekä tietoja vastaanotetuista ja avatuista sähköisistä suoramarkkinointiviesteistä lähettäessämme sinulle sähköistä suoramarkkinointia esimerkiksi VIP-asiakkaiden uutiskirjeiden muodossa.   

Tähän tarkoitukseen suorittamamme henkilötietojen käsittely perustuu joko antamaasi suostumukseen (sähköinen suoramarkkinointi) tai meidän oikeutettuun etuun (perinteinen suoramarkkinointi).

3.4. ASIAKASSUHTEEN HALLINNOIMINEN JA LIIKETOIMINTAMME KEHITTÄMINEN

Voimme käsitellä perus- ja yhteystietojasi, kirjautumistietojasi, verkkotunnistetietojasi, antamiasi palautteita ja yhteydenottoja, ja maksu- tai laskutustietojasi hallinnoidessamme välistämme asiakassuhdetta sekä kehittäessämme liiketoimintaamme. 

Tähän tarkoitukseen suorittamamme henkilötietojen käsittely perustuu meidän ja sinun väliseen sopimukseen.

3.5. VERKKOKAUPPATILAUSTEN VASTAANOTTAMINEN JA TOIMITTAMINEN

Voimme käsitellä perus- ja yhteystietojasi, kirjautumistietojasi, tilaamiasi palveluita ja/tai tuotteita koskevia tietoja, fysiologisia tietojasi, sekä maksu- tai laskutustietojasi vastaanottaessamme ja toimittaessamme tekemiäsi verkkokauppatilauksia ja/tai verkkovalmennustilauksia.   

Tähän tarkoitukseen suorittamamme henkilötietojen käsittely perustuu meidän ja sinun väliseen sopimukseen.

3.6. ASIAKASPALAUTUSTEN JA PERUUTUSTEN VASTAANOTTAMINEN

Voimme käsitellä perus- ja yhteystietojasi, tilaamiasi palveluita ja/tai tuotteita koskevia tietoja, sekä maksu- tai laskutustietojasi vastaanottaessamme ja käsitellessämme tekemiäsi asiakaspalautuksia ja peruutuksia. 

Tähän tarkoitukseen suorittamamme henkilötietojen käsittely perustuu meidän lakisääteisten velvoitteidemme noudattamiseen.


4. HENKILÖTIETOJEN VASTAANOTTAJAT

4.1. ULKOPUOLISET PALVELUNTARJOAJAT

Henkilötietojasi siirretään kolmansille osapuolille eli palveluntarjoajille, jotka tuottaessaan palveluita käsittelevät henkilötietojasi joko käsittelijän tai rekisterinpitäjän rooleissa, jotta kyseiset palveluntarjoajat pystyvät toteuttamaan pyytämiämme palveluita. Tällaiset palveluntarjoajat voivat sijaita tai käsitellä henkilötietojasi sekä EU:ssa että sen ulkopuolella.

Voimme siirtää tai luovuttaa henkilötietojasi alla mainituille vastaanottajille:

        • IT- ja infrastruktuuripalveluiden toimittajat
        • Tietojärjestelmätoimittajat
        • Digitaalisten markkinointipalveluiden toimittajat (muun muassa uutiskirjeiden lähettäminen, tilastoanalyysien suorittaminen, ja kohdennettu verkkomainonta)
        • Verkkokaupan maksupalveluntarjoaja (pankki- ja luottokorttitapahtumien sekä muiden maksutietojen käsitteleminen)
        • Sosiaalisen median alustat ja kolmansien osapuolien verkkosivut (kohdennetun verkkomainonnan toteuttamiseksi)

4.2. VIRANOMAISET

Saatamme joutua antamaan henkilötietoja viranomaisille (esim. verohallinto tai poliisi) soveltuvan lainsäädännön mukaisesti sekä täyttääksemme lain määräämät velvollisuudet. Emme kuitenkaan luovuta henkilötietoja viranomaisille ilman, että sille on soveltuvan lainsäädännön tai viranomaismääräyksen mukaista perustetta.



6. TIETOJEN PAIKKANSAPITÄVYYS

Palvelun käyttäjänä sitoudut antamaan meille paikkansapitäviä tietoja. Rekisteröitymisen jälkeen voit tarkastella profiiliasi kirjautumalla palveluun käyttäjätunnuksesi ja salasanasi avulla. Voit myös muuttaa, päivittää tai poistaa tietojasi joko kirjautumalla sisään palveluun, ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme tai tässä tietosuojakäytännössä määritettyyn yhteyshenkilöön.

Sinulla on milloin tahansa oikeus kieltää meitä käyttämästä henkilötietojasi suoramarkkinointitarkoituksiin. Tällaisen pyynnön voi toimittaa sähköpostitse osoitteeseen [email protected]

6. HENKILÖTIETOJEN SÄILYTYSAIKA

Säilytämme henkilötietojasi niin kauan kuin se on tarpeen niiden tarkoitusten toteuttamiseksi, joita varten henkilötiedot on kerätty. Lähtökohtaisesti säilytämme henkilötietojasi niin kauan kuin käytät palvelua.

Säilytämme henkilötietojasi palveluissamme noudattaen seuraavia periaatteita:

        • Henkilötietoja säilytetään palveluissamme tahtotilasi mukaisesti. Palveluun liittyvät henkilötietosi poistetaan ilmoittaessasi, että haluat käyttäjätunnuksesi poistettavan
        • Suoramarkkinoinnin, kuten uutiskirjeiden, lähettämiseksi säilytämme yhteystietojasi niin kauan, kunnes peruutat tilauksesi tai vastustat henkilötietojesi käsittelemistä suoramarkkinointitarkoituksiin, jonka jälkeen poistamme yhteystietosi suoramarkkinointiin liittyvästä rekisteristämme. 
        • Kirjanpitomme tositeaineistoon sisältyviä henkilötietoja säilytämme kuluvan vuoden ja sitä seuraavien kuuden vuoden ajan.

7. REKISTERÖIDYN OIKEUDET

Sinulla on tietosuojalainsäädännön nojalla tiettyjä oikeuksia henkilötietojesi käsittelyyn liittyen. Voit tehdä pyynnön oikeuksiesi käyttämiseksi ottamalla meihin yhteyttä osoitteessa [email protected].

Sinulla on oikeus:

        • Saada pääsy henkilötietoihisi
        • Päivittää virheelliset tai puutteelliset henkilötietosi
        • Peruuttaa antamasi suostumus
        • Vastustaa henkilötietojesi käsittelyä
        • Poistaa henkilötietosi
        • Rajoittaa henkilötietojesi käsittelyä
        • Siirtää henkilötietosi tai vastaanottaa henkilötietosi koneluettavassa muodossa.

Huomioithan, että henkilötietojesi käsittelyyn liittyvät oikeutesi eivät ole tietosuojalainsäädännön nojalla rajoittamattomia. Oikeuksiesi soveltuvuus riippuu henkilötietojen käsittelyn tarkoituksista, käsittelyn lainmukaisista perusteista, muiden yksityisyydensuojan turvaamisesta sekä esittämiesi pyyntöjen kohtuullisuudesta.

8. TIETOJA SUORITTAMASTAMME PROFILOINNISTA

Profilointi tarkoittaa sellaista henkilötietojen käsittelyä, jossa henkilötietoja käyttämällä arvioidaan joitakin henkilökohtaisia ominaisuuksiasi. Voimme hyödyntää profilointia relevantin mainonnan ja viestinnän toteuttamiseksi sekä verkkopalveluidemme kehittämiseksi ja optimoimiseksi.

Hyödyntämällä verkkotunnistetietoja voimme seurata verkkoselainkäyttäytymistäsi, jotta pystymme tarjoamaan sinulle relevanttia mainontaa tuotteistamme ja palveluistamme sekä kohdistamaan kyseistä mainontaa sinulle optimaalisina ajankohtina. 

Emme kuitenkaan itse aktiivisesti suorita tällaista profilointia vaan se tapahtuu automaattisen tietojen käsittelyn avulla. Tällaista automaattista tietojen käsittelyä on esimerkiksi päätelaitteellesi tallennettavien evästeiden avulla suoritettava tietojen kerääminen ja näiden tietojen edelleen jakaminen kolmansille osapuolille, jotta kyseiset kolmannet osapuolet pystyvät analysoimaan verkkoselainkäyttäytymistäsi relevantin mainonnan ja viestinnän toteuttamiseksi sekä verkkopalveluidemme kehittämiseksi ja optimoimiseksi. Automaattisen tietojen käsittelyn seurauksena mahdollisesti tapahtuvan profiloinnin avulla emme kuitenkaan pysty yksilöimään sinua.

Katsomme, että suorittamallamme profiloinnilla ei ole tietosuojalainsäädännössä tarkoitettuja oikeusvaikutuksia tai muuten merkittäviä vaikutuksia sinulle.

9. LINKIT KOLMANSIEN OSAPUOLIEN SIVUSTOIHIN

Verkkosivustoillamme saattaa olla linkkejä muiden ylläpitämille ja omistamille verkkosivustoille. Linkitetyt sivustot eivät ole määräysvallassamme emmekä vastaa niiden tai niissä olevien linkkien sisällöstä. Mikäli vierailet linkitetyllä sivustolla, sinun tulee erikseen tarkistaa tällaiselle sivustolle soveltuvat käyttöehdot ja tietosuojakäytännöt.

10. EVÄSTEKÄYTÄNTÖ

Verkkosivustomme lähettää ja tallentaa evästeitä verkkoselaimellesi vieraillessasi verkkosivuillamme. Käytämme evästeitä tämän tietosuojakäytännön kohdissa 3.1 ja 3.2 yksilöityihin tarkoituksiin. Jotkin käyttämistämme evästeistä voivat kerätä henkilötietojasi, toisten evästeiden kerätessä tietoja, jotka eivät ole henkilötietoja (yhdistelmä- ja koontitiedot).

Yleisesti ottaen jaamme käyttämämme evästeet seuraaviin kategorioihin:

        • Välttämättömät evästeet: käytämme evästeitä, jotka ovat välttämättömiä palvelun toimivuuden kannalta. Jos päätät kytkeä välttämättömät evästeet pois päältä, et pysty hyödyntämään palvelua ja sen eri ominaisuuksia täydellisesti.
        • Tilastoihin ja analyyseihin liittyvät evästeet: käytämme ns. tilastollisia evästeitä kerätäksemme tietoja käyttäjien tavoista käyttää palvelua. Tämän tarkoituksena on arvioida ja parantaa Palvelun suorituskykyä. Tilastollisissa evästeissä hyödynnämme pääosin Google Analytics -evästeitä.
        • Mainosevästeet: Käytämme sekä omia että kolmannen osapuolen mainosevästeitä kerätäksemme tietoja palvelun käyttäjien tavoista käyttää palvelua, jotta voimme tarjoamaan relevanttia ja räätälöityä mainontaa. Mainosevästeiden avulla palvelussa sinusta kerätyt tiedot saatetaan yhdistää sinusta muilta vierailemiltasi verkkosivuilta kerättyihin tietoihin.

10.1. KOLMANSIEN OSAPUOLIEN EVÄSTEET

Käytämme sekä omia evästeitä että myös kolmansien osapuolien asettamia evästeitä. Kolmansien osapuolien evästeet, jotka keräävät tietojasi verkkosivuillamme sisältävät seuraavien kolmansien osapuolien asettamia evästeitä:


        • Lightspeed 
        • Google
        • Facebook 
        • Vimeo
        • Twitter 
        • Instagram


Kolmansien osapuolien evästeet ovat kolmansien osapuolien (ei meidän tai verkkosivustomme) asettamia, jolloin kyseisten kolmansien osapuolien mahdollisesti suorittamaan henkilötietojen käsittelyyn sovelletaan kyseisten kolmansien osapuolien tietosuojakäytäntöjä.


11. MUUT EHDOT JA MÄÄRÄYKSET

Sinulla on oikeus tehdä henkilötietojasi käsittelyä koskeva valitus valvontaviranomaiselle. Tietosuojavaltuutetun yhteystiedot ja lisätietoja tietosuojasta löydät osoitteesta www.tietosuoja.fi .

Tämä tietosuojaseloste päivitettiin viimeksi 26.10.2020 ja se tarkistetaan vuosittain.